Natuurlijk heeft het grootste winkelcentrum van de wereld, The Dubai Mall, ook het grootste aquarium van de wereld, Dubai Aquarium & Underwater Zoo. Dit aquarium is het middelpunt van het winkelcentrum en heeft meer dan 33.000 levende dieren, verdeeld over 85 soorten en 400 haaien en roggen. Via 's werelds grootste kijkvenster van 32,8 meter breed en 8,3 meter hoog zijn alle onderwater dieren van het Dubai aquarium gratis te bewonderen. Tegen betaling kan men onder het aquarium doorlopen, door middel van de 270 graden tunnel en tevens is het mogelijk om op verschillende andere manieren het Dubai aquarium te ontdekken.

In 2010 werd The Dubai Mall tijdelijk afgesloten wegens een lek in het Dubai Aquarium. Het lek is snel gerepareerd en er was nooit sprake van gevaar voor de dieren. Het Dubai Aquarium is hersteld door 6 duikers die van binnenuit het lek hebben gedicht.

Sinds juni 2014 hebben de dieren van het Dubai aquarium er een vriendje bij. Een 40 jaar oude krokodil verblijft tegenwoordig samen met zijn 20 jaar oude vriendin in een apart gedeelte van het aquarium. Na verwachting zal deze krokodil hier de komende 50 jaar leven en nog aanzienlijk gaan groeien in zijn nieuwe leefomgeving.

Prijzen Dubai Aquarium

Combo Ticket Volwassenen: 70 AED
Dubai aquarium tunnel
Onderwater wereld

Combo Ticket Kinderen 3 t/m 12 jaar: 55 AED
Dubai aquarium tunnel
Onderwater wereld

Platinum Aquarium Package: 80 AED
Dubai aquarium tunnel
Onderwater wereld
Kijkje achter de schermen
Cadeaubon souvenirs winkel

Diamond Aquarium Package: 90 AED
Dubai aquarium tunnel
Onderwater wereld
Kijkje achter de schermen
Voeren van de vissen
Cadeaubon souvenirs winkel

Ultimate Aquarium Package: 110 AED
Dubai aquarium tunnel
Onderwater wereld
Varen met glazenbodem boot
Cadeaubon souvenirs winkel
Informatie en prijzen kunnen misschien niet altijd even up-to-date zijn. Wij verwijzen u graag door naar de officiële website van het Dubai aquarium in The Dubai Mall: http://www.thedubaiaquarium.com

Veel gestelde vragen:

1Mag ik foto's maken van het Dubai aquarium?
Ja, het is toegestaan om foto's te maken van het Dubai Aquarium. Let wel op, want sommige diersoorten zijn gevoelig voor de flitser van uw fotocamera. Welke diersoorten dit zijn wordt tijdens de rondleiding verteld en weergegeven.
2Wat zijn de tijden van de dagelijkse presentaties?
Er zijn presentaties gedurende de hele dag, vraag één van de werknemers van Dubai Aquarium naar de exacte tijden.
3Hoelang mag ik het Dubai aquarium bezoeken?
Het bezoek aan Dubai Aquarium mag zolang duren als u zelf wilt, maar heeft u het aquarium eenmaal verlaten mag u niet weer opnieuw naar binnen.
4Kan ik souvenirs kopen van het Dubai Aquarium?
Het is mogelijk om souvenirs te kopen bij Dubai Aquarium & Underwater Zoo souvenirs winkel. De souvenirs winkel is te vinden bij de uitgang van het aquarium.